Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var

Mardin'de kasım ayında yerli ve yabancı turist yoğunluğu devam ediyor. Yerli turistlerin ağırlıklı olduğu hafta sonundaki hareketlilik, esnafın yüzünü güldürdü. 

Uzun yıllardır giyim sektöründe çalışan Musa Kavak, hafta sonu turist yoğunluğu yaşandığını ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Mardin kültür ve turizm şehri olduğu için  yılın 12 ayı hareketli geçiyor. Bu durum esnafımıza yansıyor. Turist gelince Mardin'de bu işten herkes bir parça nasibini alıyor. Ekonomik anlamda bize çok güzel yansıyor." dedi.

AW074959_02

Turistlerin Mardin yöresel kıyafet ve şallarına ilgi gösterdiğini belirten Kavak, "Yöresel kıyafetlere turistler ilgi gösteriyor. Mardin'e gelen turistler şal bağladığımız zaman Mardin'de olduğunu daha çok hissediyor." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'dan Mardin'e gezmeye giden Dilara Toprak, "Arkadaşlarım ile tavsiye üzerine gezmeye geldim. Çok güzel, tarihi bir havası var. İnsanı bir yerden alıp başka bir yere götürüyor. Çok güzel yerler gezdim. Sabun, badem şekeri ve çöreklerini aldım. Gelip görülmesi gereken bir şehir. Herkese tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ