Babası Vali olmasını istedi, o şair oldu Babası Vali olmasını istedi, o şair oldu

I M G 5486
Diyarbakır’ın da aralarında olduğu bölge illerinin yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ‘ışkın’, kilosu 100 liradan satılmaya başlandı. Her yıl nisan aylarının ortalarında toplanmaya başlayan ve Doğu’nun muzu olarak bilinen ışkın, birçok rahatsızlığa iyi gelmesi nedeniyle vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Türkiye’de özellikle Diyarbakır’ın yanı sıra, Elazığ Bingöl, Tunceli, Erzurum, Muş ve Bitlis başta olmak üzere yüksek kesimlerde doğal olarak yetişen ışkının, halk tarafından şeker, kalp, sarılık ve iştahsızlık gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtiliyor.

Dağ muzu olarak bilinen ışkının bölge illerinin çevresinden geldiğini belirten satıcı Mehmet Ökmen, “İlk çıktığında kilosu 150-200 liradan satıyorduk. Fiyatı 100 liraya indi. Batıda özellikle Antalya ve Alanya’da muz çıkar, bizim burada ise muzunuz budur. Doğu’da ışkın olarak geçer. Elazığ’a en son Tunceli’nin Ovacık ilçesinden gelir. Oranın ışkını en güzelidir.Tadı harika bakınca bile insanın ağzının suyu akıyor. 

Şeker hastalığı, astım hastalığı ve bağırsak hastalarına şifa veriyor. Halkın büyük bir ilgisi var. Işkın 2 ay boyunca var, ondan sonra bitiyor. Daha arasan da bulamazsın. Bu sene kilosu 150-200’den 100 liraya indi” dedi.

Editör: Aziz Fidancı