Siirt'te oğlunu kanserden kaybeden baba, yaşamını  hastalıkla mücadeleye adadı.
Yaklaşık 4 yıl önce 7 yaşındaki oğlunu beyin kanserinden kaybeden baba Rıdvan Aslan (42), evlat acısını bir nebze de olsa hafifletmek ve kanserle mücadele etmek için hasta ve yakınlarına destek olmaya ve bilgilendirmeye 

Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var

Karayolları 94. Siirt Şube Şefliğinde işçi olarak çalışan Rıdvan ile eşi Perihan Aslan'ın biri kız 4 çocuğundan en küçüğü Serhat'a 6 yaşında baş ağrısı şikayetiyle götürüldüğü hastanede beyin kanseri teşhisi konuldu.  Oğlunun sağlığına kavuşması için eşiyle çabalayan baba Aslan, Türkiye'nin en iyi sağlık merkezlerine götürmesine rağmen Serhat'ı 2019'da kaybetti.

Çocuğunun acısını dindirebilmek ve kanserle mücadele eden ailelere destek amacıyla Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfına (LÖSEV) üye olan Aslan, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla lösemili çocuklara destek olmak için afiş ve broşürlerle vatandaşları kanser hakkında bilgilendirmeye çalışıyor.

Aslan, Serhat'ın ölümünün ardından hayatını yardımlaşma ve dayanışmaya adadığını belirterek, şunları söyledi:

"2014'te babamı kalın bağırsak kanserinden kaybettim. 2018'de oğlum Serhat İstanbul'da bir misafirlikteyken üşüttü, baş ağrısı şikayetiyle hastaneye götürdüm. Bir gün sonra beyin kanaması geçirdi. Kanser teşhisi konulan oğlum İstanbul'da kemoterapi gördü. Benim canım yandı, başkasının canı yanmasın. Löseminin ne olduğunu LÖSEV tarafından bastırılan afiş ve el broşürleriyle anlatmaya çalışıyorum. Son çocuğumuz iyileşinceye kadar gönüllü olarak çalışmaya devam edeceğim."
 

Editör: Meral Özdemir