Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 yılında gerçekleştireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınav ve başvuru tarihlerini açıkladı.

ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayımlanan "2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi"ne göre, YKS’nin ne zaman yapılacağı ve başvuruların nasıl yapılacağı belli oldu.

YKS, üniversiteye girişte kullanılan bir sınavdır. YKS, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşmaktadır. Adaylar, başvurdukları oturumlara göre farklı testleri çözmektedirler.

2024 YKS NE ZAMAN?

ÖSYM’nin açıkladığı takvime göre, 2024 YKS, 8-9 Haziran 2024 tarihinde yapılacaktır.

TYT, 8 Haziran Cumartesi günü, AYT ve YDT ise 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecektir. Sınav sonuçları ise, 18 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacaktır.

Okullarda “Yeni Müfredat Dönemi” Bakan Tekin açıkladı Okullarda “Yeni Müfredat Dönemi” Bakan Tekin açıkladı

2024 YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

YKS’ye başvurmak isteyen adaylar, 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi sitesinden başvurularını yapabileceklerdir.

Başvuru işlemleri için adayların, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne (AİS) giriş yapmaları, kişisel bilgilerini kontrol etmeleri, fotoğraflarını yüklemeleri, sınava girecekleri oturumları seçmeleri ve başvuru ücretlerini ödemeleri gerekmektedir.

Başvuru süresi içinde başvurmayan veya başvurusunu tamamlamayan adaylar, geç başvuru gününde yani 5-7 Mart 2024 tarihlerinde başvurularını yapabileceklerdir.

Editör: Özgür Ayaydın