Araç birikimini önlemek ve tyrafiği rahatlamak amacıyla otoyollarda gişesiz döneme geçiliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da en büyük sorunlardan birinin trafik olduğunu ve bu konuda kolları sıvadıklarını belirterek, ''Gişelerde ödeme alma noktasında yaşanan trafik problemini takip ettik ve arkadaşlarımızla bu noktada neler yapabiliriz diye çalışmalar yaptık ve Serbest Geçiş Sistemi’ni devreye almaya karar verdik'' dedi.

Diyarbakır Kulp’ta deprem konutları Diyarbakır Kulp’ta deprem konutları

Saha düzenleme çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Uraloğlu, şöyle dedi:

''Daha önce trafiğin hızını düşürmek amacıyla gişelerden geçiş sağlarken artık bu uygulamanın yerini serbest geçişe bırakıyor, böylece bu bölgede yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçiyoruz. 6 adedi İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde 20 noktada Serbest Geçiş Sistemi dönüşüm çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki günlerde İstanbul'un 5 farklı gişe bölgesinde daha uygulamayı planlıyoruz ve ihale hazırlıklarına devam ediyoruz, böylece trafik akışına da hız katmayı amaçlıyoruz.''

Uraloğlu, Mahmutbey, Çamlıca, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kurtköy, Şekerpınar’ı gişelerinin Serbest Geçiş Sistemi’ne dönüştürüldüğünü,  Gebze, Samandıra, Ispartakule, Avcılar, Hadımköy'ün de önümüzdeki günlerde dönüştürüleceğini söyledi.

(NTV)

Editör: EYYUP KAÇAR