Özcan Deniz ile Özgü Namal'ın başrolünü paylaştığı Kızıl Goncalar dizisi, yayınlandığı günden beri gündemden düşmüyor. Dizide yer alan, tarikat-cemaatlerin temsiliyle ilgili sahneler, hem olumlu hem de olumsuz tepkilere neden olmuştu.

Kızıl Goncalar dizisi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı iki mekanındaki çekim izinlerinin iptal edilmesinin ardından yeni bir mekan arayışına girdi.

Dizinin yapımcısı, Beykoz Kundura Fabrikası'nı tercih etti. Beykoz Kundura Fabrikası, daha önce de birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmış bir mekan. Dizinin yeni bölümlerinin burada çekileceği belirtildi.

RTÜK KARARINA İTİRAZ EDECEKLER

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), diziyle ilgili şikayetleri incelediğini açıklamıştı. CHP'nin RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün FOX TV ve diğer televizyon kanallarına verdiği cezaları sosyal medyadan paylaşmıştı.

Gülben Ergen gümbür gümbür geliyor Gülben Ergen gümbür gümbür geliyor

RTÜK, Kızıl Goncalar dizisinin yayınlandığı FOX TV'ye idari para cezası ile iki kez program durdurma cezası vermişti. RTÜK, dizideki bazı sahnelerin toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğunu belirtmişti.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, yayıncı kuruluş, kararın tebliğinin ardından bölge idare mahkemesine başvurarak RTÜK kararına itiraz edecek.

Çekimleri devam eden dizinin üçüncü bölümü 8 Ocak Pazartesi akşamı yayımlanacak.

Editör: Ayşegül Yaşar