FOX TV ekranlarında Şahane Hayatım dizisi ile seyircilerin karşısına Şebnem Gümüşçü karakteriyle çıkan Hilal Altınbilek dikkat çekiyor. Dizinin ekranlara gelmesiyle arama motorlarında Hilal Altınbilek araştırılmaya başlandı. Peki Hilal Altınbilek kimdir, kaç yaşında, nereli? Hilal Altınbilek’in rol aldığı diziler hangileri?
Sizler için haberimizde derledik. İşte Şahane Hayatım’ın Şebnem’i Hilal Altınbilek’in hayatı ve kariyeri…

HİLAL ALTINBİLEK KİMDİR?

ilal Altınbilek 11 Şubat 1991'de İzmir'de dünyaya geldi. Kosova kökenli bir ailenin kızıdır. Şimdilerde 31 yaşındadır. 

Çocuk yaşlardan itibaren tiyatroya merak saldı. Henüz ilkokuldayken tiyatroya yöneldi.  Lise mezuniyetinin ardından Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne başladı. Üniversite öğrenciliğine devam ederken oyunculuk yapmaya devam etti. 

Altınbilek, bir güzellik yarışmasına katıldı ve ilk 5’e girdi. Yarışmanın ardından fotomodel oldu. 2009-2010 arasında İstanbul'daki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde, Çağdaş Drama Topluluğu'nda oyunculuk eğitimi aldı.
2011'de ilk oyunculuk tecrübesini Derin Sular isimli dizide yaşadı. 2013'te ise dönemin sevilen dizisi Karagül'de hayat verdiği Özlem karakteri ile seyircinin aklında kalmayı başardı. 

2016'da Hayatımın Aşkı isimli dizide, 2018-2021 arasında ise ATV ekranlarının popüler dizisi Bir Zamanlar Çukurova'da başrol oynadı. 

Ayrıca 2018'de Çocuklar Sana Emanet adlı sinema filminde Engin Akyürek ile başrolü paylaştı.
HİLAL ALTINBİLEK OYNADIĞI DİZİLER

2018-2021 - Bir Zamanlar Çukurova (Dizi)

Meryem Uzerli Riyadlı ailenin evinde yediği yemek karşılığı aldığı ücret dudak uçuklattı Meryem Uzerli Riyadlı ailenin evinde yediği yemek karşılığı aldığı ücret dudak uçuklattı

2018 - Çocuklar Sana Emanet (Film) 

2016 - Hayatımın Aşkı (Dizi)

2013-2016 - Karagül (Dizi)

2011 - Derin Sular (Dizi)

ŞAHANE HAYATIM DİZİSİNDE ŞEBNEM KARAKTERİ

Şahane Hayatım dizisinde Hilal Altınbilek, Şebnem karakterini canlandırıyor. Şebnem, hayata büyük haksızlıklarla gelmiş, bunları aşmak için çok çalışmış, bu yolda gerekenleri yapmış, şimdi ise şahane bir hayat yaşarken gelip onu bulan suç dolu geçmişinden kurtulmaya çalışan bir kadındır. Şebnem’in hayatı, bir tamirhanede çalışırken tanıştığı zengin iş adamı Onur Gümüşçü (Yiğit Özşener) ile evlenmesiyle değişir. Ancak Şebnem’in geçmişindeki sırlar, onun mutluluğunu tehdit eder. Şebnem, hem aşkını hem de hayatını korumak için mücadele eder.


 

Editör: Özgür Ayaydın