Şırnak’ta petrol üretimi günlük 40 bin varile ulaştı Şırnak’ta petrol üretimi günlük 40 bin varile ulaştı

Salim Ensarioğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili iken partisinden ayrıldığını duyurdu.  Ensarioğlu, İYİ Parti’den istifa ederek siyaset sahnesinde yeni bir sayfa açtı. Peki, Ensarioğlu kimdir, nereden gelir ve hangi görevleri üstlenmiştir? İşte, Ensarioğlu’nun bilinmeyen yönleri…

SALİM ENSARİOĞLU KİMDİR?

Salim Ensarioğlu, 1955 yılında Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde doğdu. Lise mezunu olan Ensarioğlu, siyasete atılmadan önce inşaat, madencilik ve çiftçilik sektörlerinde çalıştı. Dicle İl Genel Meclis Üyeliği yaptıktan sonra 19., 20. ve 21. Dönem Diyarbakır Milletvekili seçildi. 51-52 ve 54. Hükûmetlerde Devlet Bakanlığı görevini üstlendi.

Ensarioğlu, bakanlık döneminde bölge nüfusunun artmasına karşı çıkan ve üç çocuktan fazla yapanlara ceza öngören bir MGK raporunu reddederek tarihe geçti.

Ensarioğlu, bu raporun Bakanlar Kurulu tarafından iade edilmesini sağladı.

Ensarioğlu, 2010 yılında Demokrat Parti’den 12 bin üyeyle birlikte istifa etti.

2011 seçimlerinde bağımsız aday oldu ancak seçilemedi. 2018 seçimlerinde İYİ Parti’den Diyarbakır adayı oldu ancak yine seçilemedi. 2023 seçimlerinde İstanbul II. Bölge İYİ Parti milletvekili adayı oldu ve seçildi.

Ensarioğlu, 15 Aralık 2023 tarihinde İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

SALİM ENSARİOĞLU İYİ PARTİ’DEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Ensarioğlu, istifasının gerekçesi olarak partisinin iç işleyişindeki sorunları, parti yönetiminin kendisine karşı tutumunu ve partinin ülke sorunlarına duyarsız kalmasını gösterdi.

Editör: Ayşegül Yaşar