Taksim yasağında 210 gözaltı Taksim yasağında 210 gözaltı

Batman'ın Sason ilçesinde devlet hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan gebe oteli hizmete açıldı.

Sason Devlet Hastanesi, anne ve bebek sağlığını korumak amacıyla gebe Oteli hizmete açıldı. Açılış törenine Sason Kaymakamı Murat Mete, Vali Ekrem Canalp'in eşi Doktor Ayten Canalp, İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat, Sason Belediye Başkanı Mehmet Şafi Yavuz, İlçe Müftüsü İbrahim Yaman, Sason Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Ömer Karagözoğlu, sağlık yöneticileri ve çalışanlar ile vatandaşlar katıldı.

Gebe oteli, sağlıkta dönüşüm programı dahlinde 2008 yılında başlatılan misafir anne uygulamasının bir parçası olarak hizmete sunulduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat, uygulamanın anne ve bebek sağlığını koruma amacı taşıdığını söyledi. 

Canpolat, şöyle dedi:

''Hastanemiz lojmanlarına ait 2 adet dairemiz ev konforunda hizmet vermektedir. Ayrıca hastalarımız için her gün 3 öğün yemek hizmeti de sunulacaktır. İlçedeki olumsuz iklim ve ulaşım şartlarının ulaşımı imkansız hale getirebileceği, sosyal sebeplerle doğum esnasında sağlık kurumuna erişiminde problem olabilecek gebelerin tespiti yapılır. Bu gebeler, planlanan merkezlere nakledilir, konaklamaları sağlanır ve hastane şartlarında doğumlarını gerçekleştirirler. Doğum sonrası anne ve bebeklerin sağlık durumları uygun hale getirildikten sonra tekrar evlerine dönmeleri sağlanır.''

Editör: EYYUP KAÇAR