Siverekte seçim sonucuna yapılan itiraz dolayısıyla henüz seçim sonucu belli olmadı. Bu nedenle aralarında özel harekat polislerinin de yer aldığı ekipler, ilçe merkezindeadliye, kaymakamlık ve Şehit Nihat Karakoca Karakoluna çıkan Atatürk Bulvarı ile ara sokakları araç ve yaya geçişine kapattı.  Cadde, sokak ve yolarda özel harekat polisleriyle yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Siverek'teki seçimde sonucunda AK Parti Siverek Belediye Başkan Adayı Ali Murat Bucak, Yeniden Refah Partisi Siverek Belediye Başkan Adayı Hasan İzol'a 64 oy fazla oy almıştı.

Diyarbakır'da planlandı ancak İstanbul'da gerçekleştirilecek Diyarbakır'da planlandı ancak İstanbul'da gerçekleştirilecek

Yeniden Refah Partisi ve AK Parti bazı kırsal mahallelerde usulsüz oy kullanıldığı gerekçesiyle Siverek İlçe Seçim Kuruluna itiraz yaptılar.

Seçim sonuçlarının değerlendirildiği süreçte Siverek Adliyesi önünde kalabalık oluşmuştu.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Adliye civarında yaşanacak olası olumsuz durumları değerlendirerek Siverek Adliyesi yakınlarında bulunan Gazipaşa ilkokulunda 3 Nisan 2024 Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verilmesini kararlaştırdı.

Kaynak: iha