Şırnak’ın İdil ilçesinde 3 Eylül 2021 tarihinde evinin önünde bisiklet sürerken zırhlı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 7 yaşındaki Miraç Miroğlu'nun ölümüne dair açılan davada dün karar çıktı. Sanık polis Metin Kiraz hakkında “taksirle öldürme” suçundan açılan davanın 7’inci duruşmasında, beraat kararı verildi.  Konuya ilişkin Şırnak barosu yazılı basın açıklaması yaptı.

Baro bütün ısrarlı taleplerine rağmen mahkeme heyeti tarafından karşılanmadığına yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  “Sanık polis memuru hakkında beraat kararı verilmiştir. Beraat kararının gerekçesi sanığın kusursuz olması ve öldürülen Miraç Miroğlu’na olayda asli kusurlu olduğu gerekçe olarak gösterilmiştir. Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu tarafından takip edilen dosyada Adli Tıp Kurumundan alınan  raporlar eksik tanzim edilmiş, yapmış olduğumuz ısrarlı taleplerimize rağmen olay mahallinde keşif yapılmamış ve sanık hakkında beraat kararı verilmiştir. “

Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var

‘FAİLİ KOLLUK OLAN DOSYALARDA CEZASIZLIK POLİTİKASI’

Verilen beraat kararının cezasızlık politikasının bir devamı olduğunu belirten baro açıklamasında, “Yapmış olduğumuz keşif taleplerinin red edilmesi ve eksik bilirkişi raporu üzerinden karar verilmesi ile dosya kapsamında sanık sürücünün hız tespitinin yapılmadan beraat hükmü kurulması faili kolluk olan dosyalarda cezasızlık politikasının bir pratiği olarak ortaya çıkmıştır” denildi.

‘SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ’

Süreci takip ederek, hukuki mücadeleyi sürdüreceklerinin belirtildiği açıklamada, “Şırnak barosu olarak yaşanan hak ihlallerinin karşısında durmaya devam edeceğimizi bildiriyor, bu tür cezasızlık pratiklerine karşı hukuki mücadelemizi sürdüreceğimizi ve sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verildi.

Editör: Nazmi Kahraman