Şırnak Milletvekili Newroz Uysal Aslan, yapılan usulsüzlüklere “Kayyım ile denediniz başaramadınız, bunda da başarılı olmayacaksınız” diyerek tepki gösterdi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimleri öncesi Şırnak kent merkezi ve ilçelerine taşınan sahte seçmenlere ilişkin il ve ilçe Yüksek Seçim Kurullarına (YSK) itirazlarda bulundu.

Askıya çıkan seçmen listelerini inceleyen parti yöneticileri, çoğunluğu polis, asker ve korucu olan binlerce kişinin oy kullanmak üzere kent merkezi ve ilçelere kaydırıldığını tespit etti.

YSK’ye yapılan itirazların ardından DEM Parti Şırnak Milletvekili Newroz Uysal Aslan’ın katılımıyla Uludere basın açıklaması yapıldı.

‘SAHTE SEÇMEN VE HAYALİ SEÇMEN YARATMA GİRİŞİMLERİ’

Yerel seçimlere giderken ciddi usulsüzlüklerle karşılaştıklarını dile getiren Uysal, “Seçim süreci başlayıp günden oyların sayılacağı, kesinleşeceği güne kadar bir bütündür. Türkiye, seçmen iradesine saygılı, seçmen iradesini tanıyan ve demokratik hukuka uygun hareket eden bir devlet olmadı. Şırnak ve ilçelerinde daha önce seçim günü yaşanan hukuksuzluklar dışında, seçmen iradesini tanımayan usulsüz seçmen taşıma, sahte seçmen ve hayali seçmen yaratma girişimleri maalesef ki 31 Mart seçimlerine giderken de tekrarlanmaktadır” dedi.

‘TÜM İLÇELERİMİZDE, BELDELERİMİZDE İTİRAZDA BULUNDUK’

Binlerce sahte ve hayali seçmenin il, ilçe ve beldelere kaydedildiğini söyleyen Uysal, “Genel merkezimiz ve ilçe yönetimlerimizin incelemeleri sonucunda hem kent merkezine hem de Basa Güçlükonak, İdil, Silopi, Beytüşşebap ve Uludere ilçelerine çok sayıda seçmen taşındığını tespit ettik. Buna karşı tüm ilçelerimizde, beldelerimizde itirazda bulunduk. Uludere’de bugün hem merkez hem de Ortabağ, Gülyazı, Dağdibi, Taşdöner ile Şenoba, Uzungeçit ve Hilal beldeleri için itirazda bulunduk” diye konuştu.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Gaziantep'te okul ziyaretinde bulundu Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Gaziantep'te okul ziyaretinde bulundu

‘KAYYIM BAŞ EDEMEDİ, SAHTE SEÇMENLE DENİYORSUNUZ’

Halkın iradesini gasp etmeye iktidarın gücünün yetmeyeceğini söyleyen Uysal, “Kim bu usulsüz seçmenler? Hangi hukuka dayanarak bu seçmen kayıtları yapılıyor? Şu anda YSK’den geliyoruz ve kendilerinin de ifade ettiği gibi yüzlerce insan usulsüz taşımalı seçmen iddiasında bulunmuş. Haksızlıkla, hukuksuzlukla, hırsızlıkla, yalanla ve hile ile bu halkın iradesini gasp edemezsiniz. Kayyımla denediniz ama kayyım da baş edemedi, şimdi de sahte seçmenle deniyorsunuz. Halkımızın iradesini vermeyeceğiz. Halkımıza çağrımızdır; kendi adreslerinizi kontrol edin ve bu adaletsizliğe karşı YSK’ye ve nüfus müdürlüklerine başvurun. Partimize başvurun ve durumu bildirin” diye seslendi.

Editör: Nazmi Kahraman