Ankara Valiliği’nin belediyelerine dağıtılmak üzere "Sahipsiz Sokak Hayvanları Hakkında" başlığıyla gönderdiği genelgeye karşı her hafta Salı günü yapılan oturma eylemini polis engelledi. Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Güliz Gündüz ve hayvan hakları savunucuları bu hafta da İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi yapmak istedi. Ancak polisin engellemesi sonucu eylem gerçekleştirilemedi. Bunun üzerine Gündüz, “Geçen hafta Yüksel Caddesi Metro çıkışında eylem yaptık bu haftada orada yapalım” dedi. Anacak engellemede bulunan polis, Valilik kararı var “Ne burada ne de bu çevrede eyleme izin verilmeyecek” dedi.   

‘BELEDİYE HATALARININ FATURASI HAYVANLARA KESİLEMEZ’

Engellemeye rağmen konuşan Gündüz, “Yasayı delen bir sürü şey varken, benim burada 15 dakikalık eylem yapmam sorun oluyor. Keçiören belediyesi, hayvanları sokaklardan toplayıp Bağlum Bölgesine attı.  Bu durum belediyenin suçu, 2004’ten beri belediyenin kısırlaştırma yapması gerekiyordu ama kısırlaştırmalar yapılmadı. Bunun faturasını hayvanlara çıkaramayız” ifadelerine yer verdi.

‘VALİLİK YASAYI DELİYOR’

Yaşam hakkını savunmaya çalıştığını belirten Gündüz, “Valilik yasadan üstün değil ama yasayı delen bir yazı yayınlıyor ve sokaklarda hayvanlar yasaya aykırı bir şekilde toplanıyor. Sizler göz göre göre hayvanların öldürülmesine göz yumuyorsunuz” dedi. Devamında gözyaşlarını tutamayan Gündüz, hayvanların öldürüldüğünü belirterek barınaklardan çekilen videoların izlenemeyecek düzeyde olduğunu ifade etti. Engellemede bulunan polislere ise “Bir gün olsun barınağa gidin göreceksiniz” dedi.

Kılıçdaroğlu’na hapis istemi Kılıçdaroğlu’na hapis istemi

Eylemi gündüz yapmasını söyleyen polise Gündüz, çalışmak zorunda olduğunu ve ancak bu saatte  eylem yapabildiğinin yanıtını verdi.

Editör: Nazmi Kahraman