Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hasta, yaşlı ve engelli kişilere ve ailelerine verilen bir destektir. Evde bakım maaşı, engelli bireylerin hayatlarını evde sürdürebilmeleri için bakımını üstlenen akraba, vasi veya diğer kişilere ödenir. Evde bakım maaşı, engelli bireylerin sosyal güvenlik haklarına katkı sağlar.

ŞUBAT AYI EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşının ödeme tarihleri, illere göre değişiklik göstermektedir. Evde bakım maaşları, her ayın 15’i ile 31’i arasında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı İl Müdürlükleri tarafından hesaplara yatırılmaktadır. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, ödeme tarihlerini il müdürlüklerinden veya e-Devlet üzerinden öğrenebilirler.

İstanbul'un nisan ayı enflasyonu açıklandı İstanbul'un nisan ayı enflasyonu açıklandı

EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEME BİLGİLERİ NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı ödeme bilgileri, e-Devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasına buradan giriş yapabilirsiniz. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

Sorgulama sayfasında, evde bakım maaşı alan kişinin adı, soyadı, T.C kimlik numarası, banka adı, hesap numarası, ödeme tarihi, ödeme tutarı ve ödeme durumu gibi bilgiler görüntülenebilir.

Editör: Ayşegül Yaşar