Tayland açıklarında, derin sularda yaşayan ve görünümüyle dikkat çeken yeni bir deniz canlısı keşfedildi.

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda, köpek balığını andıran yeni bir canlı türüne rastladı. 

Devasa kafası, yanardöner gözleri ve tüylü yüzgeçleriyle olan yeni keşfedilen canlı türe, hayalet köpekbalığı anlamına gelen Chimaera Supapae adı verildi.

EN ESKİ BALIK TÜRÜ

Yeni̇ Tür Balik

Livesience'de yer alan araştırmada, Chimaera supapae, Chimaeriformes sırasına ait olan ve günümüzde yaşayan en eski balıklardan biri olduğu bildirildi.

Bu hayalet köpekbalıklarının, derin denizin kıtasal yamaçları ve okyanus sırtlarında yaşadıklarını kaydeden araştırmacılar, ''Görünüşleriyle 'hayalet' olarak adlandırılan bu canlılar, genellikle karanlık sularda gizlenirler ve kabuklular, yumuşakçalar ve solucanlar gibi dipte yaşayan diğer canlılarla beslenirler'' dedi.

Yeni keşfedilen hayalet köpekbalığı türünün, kahverengi derisi, tüylü yüzgeçleri ve fareye benzeyen uzun kuyruğuyla dikkat çektini ifade eden araştırmacılar, bu türün, derin denizin 500 metre altında yaşadıkları ve bu nedenle oldukça nadir görüldüklerini söyledi.

İsveçliler icat etti, tüm dünya kullanıyor. İsveçliler icat etti, tüm dünya kullanıyor.

bu türün, özellikle Andaman Denizi gibi derinliklerin 4.400 metreyi aştığı bölgelerde bulunmaları keşiflerini zorlaştırdığını belirten araştırmacılar, bu türlerin keşfiyle deniz ortamı hakkında henüz çok az bilgiye sahip olduklarını ve daha keşfedilecek birçok şeyin olduğunu vurguladı.

Araştırmacılar, chimaera cinsi adının Yunan mitolojisinden esinlenerek seçildiğini de ifade ederken, bu keşifin, deniz bilimlerine ve evrimsel araştırmalara büyük katkı sağlayacağını ve derin denizlerin gizemini aydınlatmaya yardımcı olacağına inandıklarını belirtti.
 

Editör: EYYUP KAÇAR