Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden aralarında hukukçu, parlamenter, ekolojist ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu 7 kişilik Uluslararası Kadın Delegasyonu heyeti, İstanbul’un ardından geldikleri Diyarbakır’da temaslarda bulunmaya devam ediyor.

Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var

Heyet ziyaretlerinim 2'nci gününde Barış Anneleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Kadın, Kültür, Sanat ve Edebiyat Derneği ve TJA’yı ziyaret etti.

CENAZE VE MEZARLIKLARA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME YAPILDI

Heyet ziyaretler kapsamında ilk olarak Bağlar'da bulunan Barış Anneleri’ni ziyaret etti. Heyet burada temaslarda bulunduktan sonra MEBYA-DER de bulunan yakınlarını kaybeden aileler ve dernek yöneticileri ile bir araya geldi. Burada da dernek üyeleri, heyete cenazelere yapılan işkence, mezarlıklara dönük saldırılar ve defin sırasında yaşananlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca kullanılan kimyasal silahlar ve insansız hava araçlarıyla yapılan saldırıları aktaran aileler ve dernek yöneticileri, yaşanan trajediye karşı duyarlılık çağrısında bulundu.

KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR VE ENGELLEMELER KONUŞULDU

Heyet ardından KASED’i ziyaret ederek dernek yöneticilerinin aktarımlarını dinledi. Ziyarette kültür üzerindeki baskı, kültürel soykırıma ve kayyım sürecinde kültürel çalışmalardaki engellemelere değinildi. Ziyarette ayrıca söyledikleri şarkılar yüzünden yargılanan tutsak sanatçılar Nûdem Durak, Emel Çiftçi gibi sanatçıların durumu konuşuldu.

Heyet son olarak TJA aktivistleri ile görüştü.

Editör: Nazmi Kahraman