BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Türk basınında, iş güvencesi ve verilen emeğin karşılığının alınmasını desteklediğini söyledi.

BİK (Basın İlan Kurumu) Genel Müdürü Erkılınç, ‘'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’' dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Büyük özveri ve gayretle önemli bir kamu görevini yerine getiren gazetecilerin bugüne kadar olduğu gibi her zaman yanlarında olacaklarını belirten Erkılınç, şöyle dedi:

Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar

''Mesleklerini ifa ederken farklı dünya görüşlerine rağmen haberlerinde nesnel dili tercih eden basın mensuplarımız, demokrasimizin güçlenmesinde, toplumumuzun gelişmesinde ve millî birliğimizin sağlanmasında önemli bir kamu görevi üstlenmektedir.

Mesleki değerlere tam bağlılıkla çalışmalarını sürdüreceğine inandığım Türk basınında, iş güvencesi, verilen emeğin karşılığının alınması ve kayıt dışı istihdamın önlenmesine yönelik beklentileri; mutlaka çözüme kavuşturulması gereken haklı talepler olarak görüyor ve koşulsuz destekliyorum.''

Erkılınç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarak, medya emekçilerine çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diledi.

Editör: EYYUP KAÇAR