İngiltere, yapay zeka teknolojisinin risklerini tartışmak için dünyanın önde gelen uzmanlarını bir araya getiriyor. Küresel zirveye Elon Musk ve ChatGPT patronu Sam Altman da katılacak.

Yapay zeka, insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük tehditlerden biri olarak görülüyor. Bu teknolojinin yanlış ellere düşmesi veya kontrol edilemez hale gelmesi durumunda, insanlık için felaket sonuçlar doğurabilir.

Bu nedenle, İngiltere, yapay zeka güvenliği konusunda ilk kez bir küresel zirve düzenliyor.

1 ve 2 Kasım tarihlerinde Bletchley Park’ta gerçekleşecek olan zirveye, dünya liderleri, teknoloji yöneticileri ve akademisyenler katılacak.

Zirvenin en dikkat çeken isimleri ise Elon Musk ve ChatGPT patronu Sam Altman. Musk, yapay zekanın insanlığı yok edebileceği konusunda defalarca uyarıda bulunmuştu.

Altman ise ChatGPT adlı yapay zeka platformunu geliştiren OpenAI’nin kurucularından biri.

Zirvede, ‘frontier AI’ olarak adlandırılan yüksek yetenekli genel amaçlı yapay zeka modellerinin riskleri ele alınacak.

Uzmanlar, yapay zekanın teröristler tarafından biyolojik silah yapımında nasıl kullanılabileceği, teknolojinin insanları alt etme ve dünyayı kasıp kavurma potansiyeli gibi konuları tartışacak.

İngiltere’nin teknoloji bakanı Michelle Donelan, yapay zekanın risklerinin nasıl azaltılacağını tartışmak için “doğru uzmanlığa sahip doğru insanların” masanın etrafında olacağını söyledi.

Editör: Özgür Ayaydın