Türk siyasetinin tanınmış isimlerinden, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, 74 yaşında hayata veda etti. Okuyan, dokuz farklı partide siyaset yaptı ve Türkiye’nin tanık olduğu pek çok önemli olaya şahitlik etti. Gazeteci, yazar ve siyasetçi kimliğiyle Türk toplumuna hizmet eden Okuyan’ın hayat hikayesiyle ilgili ayrıntılar haberimizde.

İttifak ile vekil çıkardılar yerelde AKP'yi geçtiler İttifak ile vekil çıkardılar yerelde AKP'yi geçtiler

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

Yaşar Okuyan, 28 Ağustos 1950’de İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy’den olan Okuyan, Ankara Atatürk Lisesi’nde okuduktan sonra İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdi. Gazetecilik mesleğine atılan Okuyan, 24 yıl boyunca çeşitli gazete ve haber ajanslarında muhabirlikten genel yayın müdürlüğüne kadar birçok görevde bulundu.

Okuyan, siyasi hayatına 1970’li yıllarda Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) başladı. O dönemde MHP’nin yayın organı Hergün gazetesinde köşe yazarlığı yapan Okuyan, aynı zamanda Ülkücü Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığını da yaptı. 12 Eylül 1980 darbesinin ardından MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda yargılandı ve bir süre cezaevinde kaldı.

Okuyan, 1987’de siyasete geri döndü ve Anavatan Partisi’ne (ANAP) katıldı. ANAP’ta Mesut Yılmaz’ın yakın çalışma arkadaşı olan Okuyan, partide genel başkan danışmanlığı, basın ve propaganda başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı gibi önemli görevler üstlendi. 1995 ve 1999 seçimlerinde Yalova milletvekili seçilen Okuyan, 1999-2002 yılları arasında Bülent Ecevit’in başbakanlığındaki 57. Hükümet’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.

Okuyan, ayrıca Başkent Üniversitesi’nde “Emeklilik ve Sigorta Sistemleri” üzerine ders verdi. Evli ve üç kız babası olan Okuyan, 14 Aralık 2023 tarihinde Ankara’da tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde, geçirdiği iç kanama sonrası müdahale edilerek yoğun bakıma alındı. 15 Aralık 2023 tarihinde entübe edilen Okuyan, 26 Aralık 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

Halen Başkent Üniversitesi’nde “Emeklilik ve Sigorta Sistemleri” üzerine ders vermektedir. Evli ve üç kız babasıdır.

Yaşar Okuyan, Türk siyasetinin renkli ve ilginç simalarından biriydi. Dokuz farklı partide siyaset yapan Okuyan, Türkiye’nin tanık olduğu pek çok önemli olaya şahitlik etti ve bunları kitaplarıyla paylaştı. Okuyan, gazeteci, yazar ve siyasetçi kimliğiyle Türk toplumuna hizmet etti.

YAŞAR OKUYAN'IN VEFAT NEDENİ AÇIKLANDI

Uzun süredir hastanemizde tedavi altında olan Yaşar Okuyan'ın sağlık durumu son haftada ağırlaşmış ve 26 Aralık 2023 tarihinde saat 02.46'da tüm çabalarımıza karşı çoklu organ yetmezliği ile hayatını kaybetmiştir. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi.

Editör: Ayşegül Yaşar