Kaya, 18 Mayıs Cumartesi günü Kayapınar Mahabad Bulvarındaki Bezgin Bekir Sanat Kafe'de saat 18.00'de yapılacak etkinliğin ardından, aynı mekanda düzenlenen söyleşiye katılacak.

Şerif

Diyarbakır’da kazaların eksik olmadığı caddede esnafından  “ışık” talebi Diyarbakır’da kazaların eksik olmadığı caddede esnafından  “ışık” talebi

Yazar Kaya kaleme aldığı göç ve kadın öykülerini konu alan ''Yüreğimi ona bıraktım'' kitabı ile ilgili şunları söylemişti:

Her dönemin mazlumu değişebilir; ama zulüm hep günümüze değin süregelmiştir. Kitabımda  1855 yılındaki Çerkez göçünden başlayarak Dersim göçüne kadar bu coğrafyada yaşanan dramatik göç öyküleri ile bu coğrafyada kadınların uğradıkları haksızlık, baskı ve zulümlere yer verdim.'“Gerçek yaşamdan alınmış öykülerden anlıyoruz ki yok birbirimizden farkımız. Yaşadığımız acılar bile aynı, biraz fazla biraz az. Bu coğrafyada yaşayanlar (Kürt, Ermeni, Azeri, Çerkez, Pomak, Rum, Balkan Türkleri) zorunlu göçlerde payına düşeni almışlar. Eril bir din ve eril bir erk tarafında yönetilen kadınlar da zulüm altında yaşamlarını bugüne kadar getirmişler, bugün de devam ediyor.''

Whatsapp Image 2024 05 14 At 10.55.24

ŞERİF KAYA KİMDİR?

Ergani ilçesi Kavurmaküpü (Büyük Kiner) köyünde 1955 yılında doğdu. İlk öğrenimini köyünde, ortaokul ve liseyi Maden Lisesi’nde okudu. Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisansını tamamladı. Yurdun değişik kentlerinde lise müdürlüğü ve edebiyat öğretmenliği yaptı. Çeşitli gazete ve dergilerde şiirleri yayımlandı. Otuz sekiz yıllık meslek yaşamını 2015 yılında sonlandırarak emekli oldu. Kaya, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Özgür Ayaydın