Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklama yaptı.

'AK PARTİ'DEN KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ TALEP ETMEDİK'

Hilvan'da Kaymakam Karakaş, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi Hilvan'da Kaymakam Karakaş, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi

Bir gazetecinin, "AK Parti ile yerel seçim ittifakı görüşmeleri nasıl ilerliyor?" sorusuna Kılıç, şu yanıtı verdi: "AK Parti'den Konya Büyükşehir Belediyesini istediğimiz yönünde çıkan haberleri ben de okuduğumda Şerif Bey'e mesaj atıyorum, 'yine bir yerleri istemişiz' diye espri anlamında bunu değerlendiriyoruz. AK Parti'den Konya Büyükşehir Belediyesini talep etmedik. Bizden duymadıklarınıza lütfen inanmayın. 'AK Parti'yle Yeniden Refah Partisi arasında ittifak görüşmeleri nasıl gidiyor?' diye sordunuz. Gitmiyor. AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki heyetler arasındaki görüşmeler kesildi. En son geçen hafta pazartesi günü olacak görüşmeyi tehir etmek istediklerini bildirmişlerdi. Onun dışında herhangi bir randevulaşma söz konusu olmadı. Bizim herhangi bir talep ya da girişimimiz bu anlamda olmayacak. Ama AK Parti'den görüşmelere yeniden başlamak ya da bir liderler zirvesi gerçekleştirmek yönünde talep gelirse elbette ki bu talebe olumlu bakacağımızı daha önce ifade ettik. Siyaset yönetme sanatıdır, siyaset devlet yönetmektir, siyaset müzakereye açık olmaktır, siyaset işbirliğine kapıları açık tutmaktır."

Kılıç, Yeniden Refah Partisi'nin bütün büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının 10 Şubat'ta Ankara'da açıklanacağını söyledi.

Editör: Nazmi Kahraman