Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), yapılacak Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2024-YÖKDİL /1) başvuruları geride kaldı. Henüz başvuru yapmayan adaylar da geç başvurular için belirlenen tarihe odaklandı. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-YÖKDİL/1 kılavuzunda yer alıyor. Adaylar kılavuza ÖSYM'nin sitesinden erişebiliyor. İşte, 2024 YÖKDİL geç başvuru ekranı...

YÖKDİL BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

YÖKDİL sınavına başvurmak isteyen adaylar, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından başvurularını yapabilirler.

Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı 300 bini geçti Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı 300 bini geçti

YÖKDİL GEÇ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

YÖKDİL sınavının ilk oturumu için başvurular 10-17 Ocak 2024 tarihleri arasında alındı. Ancak başvuru yapmayan veya başvurusunu tamamlamayan adaylar için geç başvuru imkanı sunuldu. YÖKDİL geç başvuruları 24 Ocak 2024 tarihinde yapılacak.

YÖKDİL SINAVI VE SONUÇLARI NE ZAMAN?

YÖKDİL sınavının 2024 yılındaki ilk oturumu 25 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Sınavda adaylara 80 soru sorulacak ve her soru 1,25 puan değerinde olacak.

Sınav sonuçları ise 15 Mart 2024 tarihinde ÖSYM’nin internet sitesinden duyurulacak. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

Editör: Ayşegül Yaşar