Ferit Aslan

Amedspor’un efsane kaptanı Şeyhmus Özer’in ölümünün üzerinden bugün tam 7 yıl geçti. Kaza geçiren Özer’in cenazesine 24 saat sonra ulaşılmıştı.

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta şimdi şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor, adını Kulüp tesislerine verdiği efsane kaptanı Şeyhmus Özer’i 7 yıl önce bugün kaybetti. Malatya’ya arkadaşının düğününü giden Özer, 19 Aralık’ta gece sisli bir havada özel aracı ile Diyarbakır’a dönerken Elazığ Gözeli bölgesinde aracı şarampole yuvarlanmış ve cenazesine 24 saat sonra ulaşılmıştı. Peki 7 yıl önce neler yaşandı, işte detaylar.

DÜĞÜNE GİTTİ, BİR DAHA ULAŞILAMADI

Amedspor’un 7 yıl önce Kahramanmaraş deplasmanından dönmesinden sonra futbolculara izin verildi. Kaptan Şeyhmus Özer de bir arkadaşının düğününe katılmak üzere özel otomobiliyle Malatya’ya gitti. Yola çıkan Şeyhmus Özer’den bir daha haber alınamadı. Pazartesi günü yapılan idmana kaptan Şeyhmus’un katılmaması üzerine kulüp yöneticileri ve teknik heyetin aradığı Şeyhmus Özer’in telefonuna ulaşılamadı. Kulüp yöneticileri, ailesinin de futbolcunun telefonuna ulaşamadığını öğrenince, Şeyhmus Özer’i bulabilmek için çok yönlü aramaya başladı. 

-205

DİYARBAKIR, ELAZIĞ VE MAYATA EMNİYETİNE BAŞVURULDU

Amedspor kaptanı Özer’den haber alamayan yakınları ve Amedspor yönetimi, Özer’in kaza yapmış olma ihtimalini göz önüne alarak Diyarbakır, ELazığ ve Malatya Emniyet Müdürlüklerini başvurdu. Ancak, 3 ilde yapılan araştırmada Şeyhmus Özer adına herhangi bir kaza kaydı olmadığını ortaya çıktı.

-206

TAKLA ATAN ARACI 24 SAAT SONRA BULUNDU

Şeyhmus Özer’in yakınları ve kulüp yöneticileri, Malatya-Elazığ yolunda yaptıkları aramada, Şeyhmus Özer’in uçuruma yuvarlanmış otomobilini Gözeli Bölgesi’nde buldu. Pazartesi günü saat 22.00 sıralarında Malatya’dan ayrıldığı ve saat 23.00 sıralarında yönetimindeki aracının Malatya-Elazığ arasında Gözeli bölgesinde uçuruma yuvarlandığı görüldü.

-204AMEDSPOR’UN BAŞKANI YAŞANANLARI ANLATTI

Amedspor’un o dönemki kulüp başkanı Nurullah Edemen, Şeyhmus Özer’in izinli olduğu günden sonraki Pazartesi idmana gelmeyince kendisini telefonla aradıklarını ve ulaşamayınca ailesini aradıklarını belirterek, Endişelendik aramalarımızı sürdürdük. Malatya’da bir arkadaşının düğününe gittiğini öğrendik. En son görüştüğü bir arkadaşına ulaştık. Bize Pazartesi günü saat 10.00’da (22.00) Diyarbakır’a gitmek için çıktığını söyledi. Ergani’de çocukluk arkadaşına ulaştık, gelmediğini söyledi. Tüm aramalarımıza rağmen telefonlarına ulaşamayınca kaza ihtimali üzerinde durmaya başladık. Sağ olsun Emniyet güçleri bize çok yardımcı oldu. Herhangi bir kazanın kayıtlarda bulunmadığını söylediler” dedi.

-207

“MUHTEMELEN DONARAK YAŞAMINI YİTİRMİŞTİR”

Edemen, Malatya’dan Diyarbakır’a gelirken Gözeli istikametinden gidebileceğini öngördüklerini de ifade ederek, “Orasının çok sapa ve trafik akışının yüksek olmadığını göz önüne alarak yol üzerinde durduk. Ailesini o yola yönlendirdik. Biz de Diyarbakır’dan yola çıktık. Ailesi yol boyu gelirken kayan bir araca lastik izlerini görüp takip ettiklerinde Şeyhmus kardeşimizin aracını uçurumda bulmuşlar. Muhtemelen donarak ölmüştür. Çünkü kaza sırasında yaralı olmuş olabilir, kimse kazayı fark etmeyince 24 saat kaldığı için donarak ölmüştür” dedi.  

Editör: Ferit Aslan