Amedspor’a Denizli’de geçmişte Bursa’da karşılaştığı sendromun benzerinin yaşatıldığı Diyarbakır’a gelen kafilenin anlatımıyla ortaya çıktı.

Amedspor, hem içeride, hem dışarıda şampiyon Amedspor, hem içeride, hem dışarıda şampiyon

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor’a deplasmanlarda yapılan fiziki ve psikolojik baskı ve saldırılar dün Denizli deplasmanından da bir kez daha yaşandı. 

-514Şampiyonluk mücadelesi veren Amedsporlu futbolculara  Denizspor ile oynadığı maçta saha içinde pet şİşenin  yanı sıra meşale ve maytaplar atıldı. 

Futbolcular atılan pet şişe ve yabancı isimler nedeniyle zaman zaman taç atışı kullanmakta zorlanırken, 90 dakika boyunca devam eden bu olaylar nedeniyle hakemin sadece bir kez anons yaptırdığı öğrenildi. 

P H O T O 2024 01 15 15 11 19Maç boyunca kendilerine “PKK dışarı”, “Hepiniz O.Ç” gibi  küfür ve hakaretler edildiğini aktaran Diyarbakır ekibi üyeleri, maçın bitiş düdüğünün ardından futbolcuların, saldırıdan korunmak için koşarak soyunma odasına girdiğini vurguladılar.

Amedspor yönetimi, “İkinci Bursaspor sendromu” olarak değerlendirdiği yaşananlarla ilgili  Futbol Federasyonu'nun alacağı tutumun beklerken, yıllardır uygulanan taraftar yasağına rağmen karşılaştıkları saldırıların cezasız kalmasından rahatsız olduklarını belirtiler.

Editör: Ferit Aslan