Amedsor ve Beşiktaş Kulüplerinde gözler, Kadınlar süper liginde rakiplerinin transfer yasağına rağmen aldığı futbolcuyu oynatması ile ilgili TFF'nin 1 aydan fazla zaman geçmesine rağmen veremediği karara çevrildi. 

FİFA tarafından 9 Ocak tarihinde yayınlanan bir karar ile Türkiye’de aralarında ALG Spor Kadın Futbol Takımının bulunduğu yaklaşık 20 kulübe transfer yasağı getirildi. Bu yasak kararı Türkiye Futbol federasyonuna iletildi. 

Amedspor’un şampiyonluk maçı bilet fiyatları belirlendi Amedspor’un şampiyonluk maçı bilet fiyatları belirlendi

Amedspor5FİFA’nın yasağına rağmen Kadınlar Süper Liginde 40 puan ile 5’inci sırada bulunan ALG Spor, 10 Ocak tarihinde Tuğba Karataş’ı transfer etti. Yasaklarına rağmen TFF Adana Bölge Müdürlüğünden Karataş’a lisans çıkartılırken, yeni transfer maçlarda oynatılmaya başlandı. 

Transfer yasağından bir gün sonra alınan Tuğba Karataş, 14 Ocak tarihinde önce ALG Spor’un Beşiktaş ile oynadığı maçta forma giydi ve ALG Spor, Beşiktaş’ı 2-1 yendi. Beşiktaş yönetiminin fark etmediği bu durumu Amedspor fark etti. 

Amedspor2Beşiktaş’tan bir hafta sonra 20 Ocak’ta Amedspor’a konuk olan ALG Spor bu futbolcuyu bu kez yedekte oynattı. Rakip takımın FİFA’nın transfer yasağına rağmen aldığı Tuğba Karataş’ı transfer edip Beşiktaş maçında oynattığı gibi kendi maçlarında da oynattığını fark eden Amedspor yönetimi, bütün belgeleri ve maç ile ilgili görüntüleri tespit kayıt altına alıp Federasyonuna başvurdu. 

Amedspor ile birlikte Beşiktaş Kulübü de Futbol Federasyonuna başvururken, normal şartlarda 1 haftada karar veren Amatör Futbol Disiplin Kurulunun 1 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen karar vermemesi tepkilere neden oldu.

Amedspor Kadın 1Gözler bugün akşam saatlerinde alacağı kararları açıklayacak olan AFDK'nın kararlarına çevrildi. Amedspor ve Beşiktaş, 3'er puanlarının verilmesini bekliyor.

Editör: Ferit Aslan