Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak

Özgür Ayaydın

TFF 2. Lig Kırmzı Grupta şampiyonluk hedefleyen Amedspor'un teknik direktörü Mesut Bakkal,  yeni takımının başında pazar günü deplasmanda Denizlispor ile karşılaşacak.

117 MAÇTA DENİZLİSPOR FORMASI GİYDİ

Rakip Denizlispor, Bakkal için sıradan bir takım değil. Çünkü, yeşil siyahlı ekip, onun 1983 yılında profesyonel futbol yaşantısına başladığı dönemde yolunun kesiştiği ekip.

1983-1993 yılları arasında Denizlispor forması giyen Bakkal, tam 117 maçta oynama başarısı gösterip, bu maçlarda 6 gol da atarken, şampiyonluk da yaşadı.

3 kez Türkiye U-18 ve 2 kez de Türkiye U-21 forması olmak üzere 5 kez milli formayı Denizlispor'da oynarken giyen Bakkal,  futbolculuğunun ardından antrenörlüğe de Denizli ekibinde başladı.

2 KEZ TEKNİK DİREKTÖRLÜK YAPTI

1995-1997 arasında altyapı antrenörlüğü yapan Mesut Bakkal, daha sonra teknik direktörlüğe geçiş yaptı. 2009 yılında Denizlispor'un teknik sorumlusu olan Bakkal'ın yolu Horoz ile 2022 yılında yeniden kesişti. Ancak bu birliktelik sadece 1 yıl sürdü.

TRANSFER TAHTASI KAPALI

Süper Lig'de borçları dolayısıyla transfer tahtasının kapatılması dolayısıyla tranfer yapamayan ve o yıl Spor Toto 1. Lige düşen Denizlispor, geçen yılda aldığı başarısız sonuçlar dolayısıyla küme düştü.

Bu yıl 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan yeşil-siyahlı ekip, evinde Arnavutköy Belediyespor, Derincespor ve İnegölspor deplasmanda ise Aksarayspor ve Etimesgutspor'u yenme başarısı gösterdi.

Bu sezon 19 maçta aldığı 5 galibiyet  ve 3 beraberlikle 18 puan toplayan Denizlispor, kümede kalma mücadelesi veriyor.

BAKKAL'IN GALİBİYETE İHTİYACI VAR

Diyarbakır ekibinin başında ilk maçına çıkacak olan Mesut Bakkal ise Denizlispor deplasmanında galibiyetle dönmek istiyor.

Takımı ile lig lideri arasındaki 8 puanlık farkı azaltmak veya puan farkının açılmasını engellemek isteyen, Amedspor'un tek hedefi 3 puan almak.

Editör: Özgür Ayaydın