Amedspor’un sezonun ilk yarısında Aksaray’da oynadığı maç öncesi Amedspor ve taraftarlarını  tehdit eden taraftar grubunun yöneticisine hapis cezası verildi. 

Amedspor’un kadrosunda kim kalıyor, kim serbest? Amedspor’un kadrosunda kim kalıyor, kim serbest?

TFF 2. Lig kırmızı Grupta sezonun ilk yarısında Amedspor ile 68 Aksaray Belediyespor’un 17 Eylül 2023 tarihindeki karşılaşması öncesi Amedspor ve taraftarları, “68 Ergenekon” adlı taraftar grup tarafından tehdit edilmişti. 

Amedspor TraftlarGrubun yöneticisi Erdoğan Sürücü hakkında Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin (ÖHD) suç duyurusu üzerine, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçundan iddianame hazırlanıp, dava açıldı. 

Aksaray 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunma yapan Sürücü, milliyetçi söylemlerini sürdürüp söz konusu paylaşımı yaptığını ancak art niyetinin olmadığını ileri sürdü.

Amedspor ÇocuklrSanık avukatı Ali Oğuz Şahin de, Amedspor’u ve taraftarlarını suçlayarak, “Bu takım gittiği her yerde problem yaşayan, Türkiye'nin milli değerleri ile problemli olan bir takımdır ve her şekilde Anadolu’nun milliyetçi şehirleri tahrik eden bir takımdır. Müvekkilimizde temsilcisi olduğu taraftar grubun adına şehrimizde bu şekilde davranmamaları için uyarı mahiyetinde bir paylaşım yapmıştır” dedi. 

P H O T O 2024 02 21 13 29 18Savunmaların ardından mütealasını sunan savcı, sanığın yayınladığı mesajlarla "halkın bir kısmının bölgesel ve sosyal sınıf bakımından farklı özellikleri sahip bir kesimine diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği, kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike ortaya çıkmasına neden olduğu, bu suretle üzerine atılı halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçunu işlediği" gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

 Mahkeme, sanık Erdoğan Sürücü'ye “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra sanığa “iyi hal” indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 10 aya indirerek, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. 

Editör: Ferit Aslan