Özgür Ayaydın

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor'un günlerdir süren çalışma sonucunda bugün transferini açıkladığı Taşkın Çalış, 1993 yılında Almanya'da dünyaya geldi.

Futbola Alemannia Aachen ve Borussia Mönchengladbach altyapılarında başlayan Taşkın'ın Türkiye genç milli takımına davet edildi.

Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti

17 YAŞINDA MİLLİ OLDU

 Türkiye 17 yaş altı millî futbol takımı için ilk resmî karşılaşmasını 26 Ağustos 2009 tarihinde Portekiz U-17 A genç millî takımına karşı oynanan karşılaşmada giyen Taşkın, bu maçın ardından düzenli olarak Türkiye 17 yaş altı millî futbol takımında forma giymeye başladı.

Taşkın Çalış, Türkiye serüveni 2011 yılında Süper Lig ekibi Gaziantepspor ile başladı.

3 sezon Gaziantep'te ardından 1 yıl transfer olduğu Bursaspor'da forma giyen Taşkın, daha sonra Akhisar Belediyespor, Gümüşhanespor, Menemenspor, Balıkesirspor, Keçiörengücü ve Bucaspor 1928’de futbola devam etti.

Mustafa Reşit Akçay'ın Akhisar Belediyespor'un teknik diretörlüğüne getirilmesinin ardından 2014-2015 sezonunda Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'a transfer oldu.

SERBEST VURUŞTAN 3 GOL ATTI

Gümüşhanespor ve Menemenspor formaları giydikten sonra 2020-21 sezonu ara transfer döneminde, Balıkesirspor'a transfer oldu. 7 Şubat 2021 tarihinde Akhisar Belediyespor karşısında serbest vuruştan 3 gol atarak nadir görülen bir başarıya imza attı.

30 KEZ MİLLİ OLDU, 5 GOL ATTI

2021-22 sezonu öncesinde Keçiörengücü'ne ardından Bucaspor'a transfer olan Taşkın,  30 kez milli takımlara çağrılr. Taşkın Çalış,  21 kez Türkiye U-17, 6 kez Türkiye U-18 ve 3 kez de Türkiye U-19 forması olmak üzere toplam 29 kez millî formayı giyip, 5 gol attı.

Editör: Özgür Ayaydın