Kızıl Goncalar'da sözü geçen Vaktı muaraza ne demek? Kızıl Goncalar'da sözü geçen Vaktı muaraza ne demek?

Emeklilerin Gözü Bayram İkramiyesinde. 8. Yargı Paketi kapsamında emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılması teklifi Meclis'ten geçti. Emekliler bayram ikramiyesini ne zaman alacaklarını araştırıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Işıkhan, kabine toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya yükseltilmesinin yasalaştığını hatırlattı.

"Yasa Meclis'ten geçti. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak." dedi.

İkramiyelerin hesaplara ne zaman yatacağı konusunda da açıklamalarda bulunan Işıkhan, ödeme günlerini planladıklarını ifade edip "Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız." diye konuştu.

PRİM GÜNÜ EŞİTLENMESİ DE GELİYOR

Gazetecilerin "Prim günü eşitlenmesi konusunda da seçim sonrası çalışmanız olur mu?" sorusuna yanıt veren Işıkhan, konunun Orta Vadeli Program'da (OVP) olduğunu kaydederek düzenleme içine alınacağını dile getirdi.

"İstihdamı arttırmak, kayıt dışılığını azaltmak bizim en önemli hedeflerimiz arasında." ifadelerini kullanan Işıkhan, "Eemekliler yılıyla ilgili desteklerimiz olacak. Çalışmalarımız devam ediyor." dedi

Editör: Ayşegül Yaşar