Cildiniz zamanın etkisiyle kırışıklıklar ve ince çizgilerle dolabilir. Piyasada bulunan yaşlanma karşıtı ürünler size istediğiniz sonucu vermeyebilir. Oysa doğanın sunduğu bazı yağlar, cildinize gençlik ve güzellik kazandırabilir. Bu yağlar, içerikleri sayesinde cildinizi besler, nemlendirir ve sıkılaştırır. Genç, güzel ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için bazı ipuçlarına dikkat etmelisiniz. Dengeli ve düzenli beslenme, bol su içme ve cilt tipinize uygun bakım, cildinize istediğiniz canlılığı verebilir.

Doğal yağlarla cilt bakımı son yıllarda çok popüler oldu. Çünkü bazı doğal yağlar, cildin erken yaşlanmasını önler, var olan kırışıklıkları azaltır.

AVOKADO YAĞI

Avokado yağı, cildi nemlendirmede çok başarılı bir yağdır. Avokado yağı, A, B1, B2, D ve E vitaminleri bakımından zengindir. Bu vitaminler, cildinizi besler, onarır ve korur. Avokado yağı, cildin alt katmanlarına kadar nüfuz ederek yaşlanma belirtilerini giderir.

Avokado yağı, cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir. Kuru ve hassas ciltler için idealdir. Avokado yağı, düzenli kullanıldığında cildi nemlendirir ve dış etkenlere karşı dirençli hale getirir.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Üzüm çekirdeği yağı, hafif yapısıyla cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez yağlarından biridir. Üzüm çekirdeği yağı, antioksidan, fitobesleyici maddeler ve değerli yağ asitleri içerir. Bu bileşenler, cildinizi korur, canlandırır ve parlaklaştırır.

Üzüm çekirdeği yağı, kırışıklık ve ince çizgi görünümünü azaltarak cilde yaşlanma karşıtı bakım sağlar. Çabuk emilen yapısı sayesinde ciltte yağlı bir his bırakmaz.

Üzüm çekirdeği yağı, cildi canlandırır ve parlak bir görünüm kazandırır. Üzüm çekirdeği yağını gece uyumadan önce cildinize sürüp sabaha kadar bekletirseniz etkisini artırabilirsiniz.

FINDIK YAĞI

Fındık yağı, ciltte kolayca emilen yağlardan biridir. Cilt üzerinde yağlı bir his bırakmayan fındık yağı, cildi sakinleştirir ve rahatlatır. Fındık yağı, cildi yumuşatıcı özelliği sayesinde profesyonel kozmetik ve cilt bakım ürünlerinin içinde de sıkça kullanılır.

Fındık yağı, her cilt tipine uygundur. Ciltteki kusurlu görünümü azaltmaya yardımcı olan fındık yağı, özellikle kuru ciltler için harika bir nem kaynağıdır.

KAYISI ÇEKİRDEĞİ

YAĞI Kayısı çekirdeği yağı, cildi nemlendirir ve daha yumuşak hale getirir. Cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olarak cildin her zaman genç kalmasını sağlar. Peeling etkisiyle cildi yeniler. Cildi zararlı ışınlardan koruyan kayısı çekirdeği yağı, cildi güçlendirir.

Kadın şoför erkeklere taş çıkartıyor Kadın şoför erkeklere taş çıkartıyor

Kayısı çekirdeği yağı, cilt tarafından çok kolay emilir. İçerdiği A vitamini sayesinde cildi besler. Tüm cilt tipleri kayısı çekirdeği yağını kullanabilir.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı, güçlü bir E vitamini kaynağıdır. Cilde ihtiyacı olan nemi sağlar. Cildin erken yaşlanmasını önler. Özellikle soğuk havalarda yetersiz gelen nemlendiriciler için iyi bir alternatiftir.

Zeytinyağı, düzenli olarak temiz cildinize masaj yaparak sürdüğünüzde ışıl ışıl parlak ve kusursuz bir cilde kavuşabilirsiniz.

Editör: Ayşegül Yaşar