HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bazı siyasi tacirlerin kayyım tehdidi bu seçim sürecinin bir işe yaramayacağı yönünde propagandalar yapmak istediklerini, ancak bu kez gerekirse canlarını siper edip kayyımlara izin vermeyeceklerini söyledi. 

Diyarbakır’da, Demir Otel’de HEDEP ve HDP il ve ilçe yönetimi ile bir araya gelen eş genel başkan Tuncen Bakırhan, toplantının basına açık bölümünde gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

WhatsApp Image 2023-11-16 at 13.25.01 (1)

Bakırhan, HDP’nin kazandığı belediyelere kayyım atanması konusunda, “Şimdi bazı siyasi tacirler tekrar bir kayyum tehdidini tehlikesini toplum ve halk içerisinde yayarak bu seçim sürecinin bir işe yaramayacağı yönünde propagandalar yapmak istiyorlar” dedi. Bakırhan, kayyım konusundaki konuşmasını şöyle tamamladı:

“GEREKİRSE CANIMIZI SİPER EDER KAYYIMLARA İZİN VERMEYİZ”

WhatsApp Image 2023-11-16 at 13.25.01 (2)

“Kesinlikle kayyum atanan belediyelerimizi alacağız, daha fazlasıyla alacağız. Ama buradan iktidara da küçük ortağına daha da küçücük ortağına seslenmek istiyorum. Biz bu sefer bu halkın canıyla kanıyla teriyle emeğiyle elde etmiş olduğumuz bu mevzileri asla vermeyeceğiz. Direneceğiz, duracağız, gerekirse canımızı siper ederek kayyumları Kürt halkının iradesine atamasını kabul etmeyeceğiz. Bu konuda Amed’te böylesine net cevap vererek aynı zamanda iktidar ve kayyum sevicilerini uyarmak istiyorum.” 

“DEMİRTAŞ, KIŞANAK,MIZRAKLI İÇERİDE, KATİL SALIVERİLDİ”

Gazeteci Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın dün gece kaldığı cezaevinden serbest bırakılmasını eleştiren Bakırhan şöyle dedi:

WhatsApp Image 2023-11-16 at 13.25.01 (4)

“Hrant Dink katledildi, onu katleden katil dün akşam serbest bırakıldı. Demirtaş konuşmalarından dolayı içerde. Selçuk Mızraklı bu kayyum sisteminin yolsuzluklarını deşifre ettiği için içerde. Ömrünü barış ve demokrasinin tesisi için zindanda geçirmiş Gültan Kışanak içerde. Ama, Hrant Dink’i katleden katil elini kolunu sallayarak sokaklara salıverildi. Biz bu kararı verenleri kınıyoruz. Bu çifte hukuk devam ettiği müddetçe de bunun karşısında direnerek duracağımızı demokratik gerçek bir hukukun bu topraklarda vücut bulması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

WhatsApp Image 2023-11-16 at 13.25.01

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL’E ÖCALAN ELEŞTİRİSİ

HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili bir soru üzerine yaptığı açıklamayı da eleştirerek, şöyle konuştu:

“CHP’de yeni bir süreç yaşandı. Adına yenilikçiler denildi. Takip ettiğimiz kadarıyla bir şey değişmeyecek gibi. Bu devletçi kodlar ile gerçek anlamda yüzleşilmeden, ulusalcı, milliyetçi, Kemalist anlayış devam ettiği müddetçe isimlerin değişmesi parti yönetimlerinin değişmesinin bir anlam ifade etmediğine hep birlikte şahit olduk. CHP Genel Başkanı bir soru üzerine bir konuşmasında Kürt halkının iradesini bir partinin milyonlarca insanın bu sorunun çözümünde temel aktör olarak gördüğü sayın Öcalan hakkında kullandıkları ifade yani bu meseleyi çözecek çözmek iddiasında bir siyasi partinin genel başkanı Kürtleri karşı karşıya getirecek bir karşılaştırma yapması ne etik ne ahlaki ne de demokratik siyasete bir katkı sunmaz. Kendi işlerine baksınlar Bu adaletsizliği dile getirsinler. Bu ceberut sistem karşısında sokaklara çıksınlar. Dirensinler bu ayrıştırıcı dili lütfen terk etsinler. Bir kez daha bu konuşmayı eleştiriyoruz. Kürtler üzerinde bir kavga yürütülmesi Kürt aktörlerinin karşılaştırılmasını doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz.”

Editör: Ferit Aslan