Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti

Yayladan ovaya indirilirken çobanların uyuması sonucu bir hafta önce çalınan 330 küçük baş hayvanın CEGA Medya tarafından gündeme getirilmesi sonucu yapılan çalışmalarda, 198 hayvan bulundu. 4 kişi gözaltına alındı.

cobanlik

Batman’da yaşayan Taş ailesinin 1 yıllık emeği olan 330 küçük baş hayvanın yayladan ovaya indirilmesi sırasında çobanların uyuması sonucu Kurtalan-Siirt arasındaki Başköprü mevkiinde 7 gün önce çalınmıştı. Konunun CEGA Medya tarafından gündeme getirilmesi ve olayın Ankara’ya kadar taşınması üzerine Jandarmanın yürüttüğü soruşturmada çalınan hayvanların bir kısmı dün bulundu. 

Çalınan hayvanların sahiplerinden Salahattin Taş, dün Siirt merkeze bağlı Kışlacı köyünde Jandarmanın yaptığı baskın sonucu, 198 küçük baş hayvanın bulunduğunu, 32 tanesinin de kasapta kesildiğinin tespit edildiğini söyledi. 

300420211010188713410

4 KİŞİ GÖZALTINDA, 100 HAYVAN HALA KAYIP

Taş, hırsızlık olayı ile ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını belirtirken, kasaba satılıp kesilen hayvanların kilosunun 180 liradan verildiğini, ancak kasabın hayvanları kendisine satanı tanımadığını söylediğini ifade etti. 

Ailenin Avukatı Sıdkı Zilan, konunun takipçisi olduklarını, şu anda kayıp olan 100 hayvanın bulunması ve sorumlular hakkında yasal işlem için başvuracaklarını da sözlerine ekledi. 

Editör: Ferit Aslan