Ergani'de, ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların (şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar ile duygu durum bozuklukları) ve ailelerin bilgilendirildiği, hastaların ayaktan tedavisinin yapıldığı ve takip edildiği Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) kuruluyor.

300 METREKARELİK BİNA

Ergani Belediyesince, Ergani Devlet Hastanesi bahçesinde yapılacak 300 metre kapalaı alana sahip biananın yapım sözleşmesi Ergani Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan ile Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu arasında imzalandı.

Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti

Müdür Pamukçu, merkezde, şizofreni ve benzeri psikosomatik hastalar, duygu durum bozuklukları, ruhsal hastalıkları olan hastalara, psikososyal destek hizmetlerinin yanı sıra takip ve tedavileri de yapılacağını söyledi.

TERAPİDE YAPILACAK

Merkezde, psikiyatri hekiminin yanı sıra, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve hemşire hizmet vereceğini aktaran Pamukçu, şöyle konuştu:

''Merkeze başvuran hastalar, psikiyatri uzmanı tarafından değerlendirilerek hastaya sunulacak uygun sağlık hizmeti belirlenecektir. Merkeze gelemeyecek durumda olan hastalara ise evde sağlık hizmeti sunulacaktır. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ne başvuran hastaların düzenli takip ve tedavilerinin yanı sıra, bireysel ve grup psikoterapileri, resim, müzik, drama gibi terapiler de yapılacak.''

Haber Merkezi

Editör: Özgür Ayaydın