Ferit Aslan

Diyarbakır’da, DEM Partiden Büyükşehir ve ilçe belediye eş başkan adaylığı için başvuranların mülakatları yarın başlıyor. 

Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti

-386DEM Parti, kalesi olan Diyarbakır’da yarın yerel seçimler için aday belirleme konusunda ilk adımı atıyor. DEM Partiye şimdiye kadar Büyükşehir ve 17 ilçe belediye eş başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan 100’den fazla kişi yarın ilk sınava çıkıyor. 

DEM Partinin belirlediği komisyonlar yarın aday adaylarını mülakata alıyor. Mülakatı geçen aday adayları daha sonra binlerce kişinin oy kullanacağı ön seçime girecek. DEP Partinin ön seçimleri, 13-14 Ocak tarihleri arasında yapacağı belirtildi. 

-387Diyarbakır’da, DEM parti ön seçim hazırlıklarını yaparken, binlerce delegenin oy kullanması nedeniyle partinin il ve ilçe binalarının yetmeyeceği bu nedenle büyük salonların kiralanabileceği öğrenildi.

DEM Parti aldığı karar doğrultusunda, bu seçimde sadece partili delegelerini değil, il ve ilçelerdeki sivil toplum kuruluşları, sendikalar, meslek örgütlerini de aday belirleme sürecine dahil etti. 

BİR KADIN ADAY DAHA BAŞVURMUŞ

DEM Partiden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkan adaylığı için Çevre Mühendisi Livya Artemis Yavuz’un da başvurduğu öğrenildi. Diyarbakır’da şimdiye kadar Büyükşehir belediye eş başkan adaylığı için 10 erkek, 4 kadının adaylık başvurusu yaptığı öğrenildi.

-388

Editör: Ferit Aslan