Ferit Aslan

Diyarbakır'ın yönetecek belediye başkan ve meclis üyelerini belirlemek için DEM Partinin düğün salonları ve ilçe binalarında bugün kurduğu sandıklarda yaklaşık 21 bin delege oy kullanacak. 

-494Yerel seçimlerde adaylarını belirlemek için ön seçime giden DEM Parti, Diyarbakır'da düğün salonlarında ve ilçe binalarında bugün sabahın erken saatlerinden iibaren sandıklar kurdu. 

-495DEM Partinin delegeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri. Diyarbakır Büyükşehir, 17 ilçe belediye başkan adayları ve belediye meclis üyeliği adaylarını belirlemek için sandık başına gitti. 

-496DEM Parti genel merkezinden milletvekillerininde gözlemci olarak katıldığı oylamada, Diyarbakır'da yaklaşık 21 bin delegenin oy kulanacağı belirtildi. 

Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi

-497Diyarbakır ve ilçelerini 5 yıl yönetecek adayları belirlemek için bugün sandık başına giden delegelerin oy kullanmasından sonra yapılan sayımda, 50+1'i geçecek adaylar DEM Parti tarafından aday olarak ilan edilecek. Birinci turda 50+1 sağlanmaması durumunda ise adaylar ikinci tura gidecek. 

Editör: Ferit Aslan