ÖZGÜR AYAYDIN

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın  (TEGV)  uzun süre faaliyet yürüttüğü Diyarbakır Bağlar Eğitim Parkı binasının tahsisinin 2011 yılında sona ermesinin ardından il merkezindeki çalışması sona erdi. 

Ergani ilçesindeki etkinlik noktası binasının da yapılan deprem analiz sonuçlarının riskli çıkması üzerine. TEGV,  Sur ilçesi Alipaşa Mahallesi Turistik Cadde üzerinde Diyarbakır Bank ABC Öğrenim Birimini hizmete açtı.

Böylece TEGV 12 yıl önce ayrıldığı Diyarbakır il merkezine geri dönmüş oldu.

WhatsApp Image 2023-10-10 at 11.58.01

“Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir”

Birim sorumlusu Cengiz Bozdoğan CEGA Medya'ya yaptığı açıklamada,  “Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir” diyerek, ilköğretim çağındaki çocuklara okul dışı eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içerisinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

WhatsApp Image 2023-10-10 at 11.58.01 (3)

Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı

Yılda 1728 çocuğa ulaşacak

Diyarbakır’da ilköğretim çağındaki tüm çocuklara açık olan ve yılda bin 728 çocuğa ulaşabilecek kapasiteye sahip öğrenim biriminin, çocukların coşkuyla geldiği, sevgiyle karşılandığı, eğitimle güçlendiği özel bir mekan olarak tasarlandığını vurguladı.

Bozdoğan, 310 metrekare alana sahip ve birimde; Düşler Atölyesi, Tasarım ve Beceri Atölyesi, Bilişim ve Teknoloji odası, Okuma Adası ile 4 tematik oda bulunduğunu dile getirdi.

WhatsApp Image 2023-10-10 at 11.58.01 (2)

TEGV kimdir?

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta ülkesinin ve dünyanın geleceği için bir eğitim gönüllüsü olarak yola çıkan Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimiyle devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu.

Kurulduğu günden bu yana ilköğretim çağındaki çocuklara okul dışı eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içerisinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı.

TEGV, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile olan iş birliği protokolü kapsamında Türkiye genelinde, 27 ilde 7 Eğitim Parkı, 42 Öğrenim Birimi ve 17 Ateşböceği Öğrenim Birimiyle çocuklara çağdaş bir misyon ve vizyonla eğitim desteği vermeye devam ediyor.

WhatsApp Image 2023-10-10 at 11.58.01 (4)

Editör: Özgür Ayaydın