Nazmi Kahraman

Kentin su ihtiyacının yüzde 80’inin karşılandığı Dicle Barajından gelen içme suyunun depolandığı 20 bin metre küplük depo yetmeyince DİSKİ, bir tane daha yapmaya karar verdi. 

Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, kentin büyümesi ve Elazığ yolu çevresinde D tipi cezaevine kadar gitmesi nedeniyle su ihtiyacının doğduğunu söyledi. Dicle Barajından getirdikleri suyu şu anda arıtmanın yanındaki 20 bin metreküplük depoda muhafaza ettiklerini söyleyen Tutşi, yeni depo yapma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Diyarbakır Dicle Barajı

“YENİ DEPOYU EN KISA SÜREDE YAPACAĞIZ”
Bu kapsamda Arıtma tesisi ile aynı bölgede DİSKİ’ye ait alanda yeni depo yapma çalışması başlattıklarını ancak kod farklı nedeniyle bunun gerçekleşmediğini söyleyen Genel Müdür Tutşi, “Bunun üzerine aynı yerde bulunan Park Bahçeler Müdürlüğüne ait alanda deponun kurulması için Büyükşehir Belediyesine başvurduk. En kısa sürede yeni 20 bin metreküplük depo çalışmasına başlayacağız” dedi. 

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi

“KENTİN 2055 YILINA KADAR SU İHTİYACI KARŞILANMIŞ OLACAK”
DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Dicle barajından ayrı bir hat ile Diyarbakır’a su getirme çalışmalarının da sürdüğünü ve bunun 2025 yılının yaz aylarında tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Tutşi, şu anda mevcut hat ile saniye 3 metre küp su geldiğini, yeni hat ile birlikte bunun saniyede 6 metre küpe çıkacağını belirterek, bununla kentin 2055 yılına kadar su ihtiyacının karışınmış olacağını sözlerine ekledi.

Editör: Ferit Aslan