Diyarbakır'da, bugün 3'ü büyükşehir olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki il ve ilçelerin belediye eş başkanlarını açıklayan DEM Parti, Diyarbakır'ın 3 ilçesinin belediye eş başkanlarını açıklamadı. 

2 İLÇEDE ÖN SEÇİM YAPILMADI

DEM Parti, Diyarbakır büşükşehir ve 16 ilçesi için halk oylaması yaparak eş başkan adaylarını ön seçim ile belirlemişti. DEM Parti, bugünü kadar hiç bir yerel seçimde alamadığı kentin iki ilçesi Çermik ve Çüngüş'te ön seçim yapmazken, söz konsu iki ilçeye adayların genel merkez tarafnıdan atanacağı belirtildi. 

Dem AdaylariDİCLE'DE ÖN SEÇİM YAPILDI, ADAY AÇIKLANMADI

Diyarbakır'da bugün düzenlenen tören ile kentin büyükşehir ve 16 ilçesinin belediye eş başkanları açıklanırken, ön seçimin yapılıp iptal edildiği Dicle ilçesinin adayı ise açıklanmadı. Dicle ilçesinde yapılan seçimde, Ensari Yılmaz 76, Hacı Akengin ise 154 delegenin oynu almıştı. 

Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak

Dicle'de 2 adayın ikinci tura kaldığı seçim itirazlar üzerine yenilenmezken, eğilim yoklamasına gidileceği ve genel merkezin karar vereceği öğrenildi. 

Dicle DiyarbakirHDP'DEN KAZANDI, AK PARTİYE GEÇMİŞTİ

Dicle ilçesinde 31 Mart 2019 tarihinde yapılan belediye seçimlerinde HDP'nin Kürt partileri ile yaptığı ittifakta Dicle Kürt ittifakına verilmiş ve HDP oyları ile seçimi kazanan Felat Aygören, bir süre sonra AK Panrtiye geçmişti. Aygören'in HDP'den seçilip AK Partiye geçmesi HDP tabanında ve yönetiminde ciddi rahatsızlığa yol açmıştı. 

Editör: Ferit Aslan