Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından hayat geçirilen proje ile çevre düzenlemesi yapılan  Malabadi Köprüsü'nün görkemi yeniden ortaya çıktı. Ramazan Bayramı'nı fırsat bilerek kente gelenler, adeta tarihi köprüye akın etti. 

20 bin metrekarelik alanda kafeterya, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanı, seyir terası, kademeli oturma, balık tutma iskeleleri ve dinlenme alanları inşa edilen Malabadi Köprüsü, bayramda ziyaretçilerini ağırladı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, tarihi köprünün manzarasına doyamadı. Ziyaretçiler, bol bol fotoğraf çekerek o anları ölümsüzleştirdi. 

Bayramın bir ve ikinci günü köprüyü ziyaret eden yüzlerce kişi kaliteli zaman geçirmenin keyfini çıkardı. Ailesiyle birlikte İstanbul'dan gelerek tarihi köprüyü gezen iş insanı Emrullah Tülle, köprüdeki o yoğunluğu kayıt altına aldı.

Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı

Batman Çayı üzerinde bulunan Malabadi Köprüsü, Artuklular döneminde Timurtaş bin İlgazi bin Artuk tarafından yaptırıldı. 1147 yılında döneminin şaheseri olarak inşa edilen köprü, 7 metre eninde ve 150 metre uzunluğundadır.

Editör: HABER MERKEZİ