Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

DEM Parti ilk kez il ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de oy kullanacağı ön seçim ile adaylarını belirlemeye hazırlanırken, aday adayları Diyarbakır’da STK’lardan destek için ziyaretlere başladı. 

diyarbakır genel-1Diyarbakır’da, aday başvuru süresini 25 Aralık tarihine kadar uzatan DEM Parti’de aday adaylarını bu seçimde farklı bir çalışma yöntemi bekliyor. Daha önce yapılan ön seçim ve temayül yoklamalarında partililerin sadece oy kullandığı DEM Partide, ilk kez kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine aday belirleme hakkı tanındı. 

Diyarbakır’da , Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkan adayını belirleyecek olan DEM Parti, binlerce kişinin oy kullanacağı ön seçim için hazırlıklara başladı. DEM Partiye adaylık başvurusu yapan isimler ise, arktık sadece partililer değil, ön seçimde oy kullanacak olan binlerce STK temsilcilerini de ziyaret ederek destek istiyor. Projelerini ve çalışmalarını anlatan aday adayları destek arayışlarını devam ettiriyor. 

Dem PartisiDEM Partinin ilk kez uygulayacağı ve hiç bir şaibeye yol vermeyecek şekilde hazırlık yaptıkları ön seçimlere, hukuk komisyonundan başvurusu geçecek olan aday adayları katılabilecek. Seçimde birinci turda 50+1 oy alan aday başkan adayı olarak açıklanacak, bu sonucun alınmaması durumunda ise seçim ikinci tura kalacak. 

Kaynak: Ferit Aslan