Özgür Ayaydın

Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı

Kamu kuruluşlarının sunduğu hizmetlerinde farklı dilleri kullanıp, Kürtçe'ye yer vermemesi büyük eleştiri alıyor.

Bir süre önce Sağlık Bakanlığı’nın e-Reçete Sistemi’ne İngilizce, Arapça, Rusça, Almanca ve Fransızca dillerini ekleyip Kürtçe'yi kulanmaması tepkilere neden olurken, benzer uygulama da Diyanet İşler Başkanlığı'ndan geldi.

Dün, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın cuma ve bayram hutbelerine, 8 dil seçeneğiyle e-Devlet Kapısı'ndan ulaşabileceğine ilişkin yaptığı açıklamaya, siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşları gösterdi.

''KÜRTÇE'YE DEVEKUŞU MUAMELESİ''

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında tepkisini ''Bu ülkede Kürtçe’ye ve diğer yerli ve milli dillere devekuşu muamelesi yapıldığı sürece bu çelişki, her vesileyle kamusal alanda karşımıza çıkmaya devam edecek.’’ şeklinde die getirdi.

Whatsapp Image 2023 12 09 At 11.12.48

DİYARBAKI'DA TEPKİ ÜZERİNE EKLENDİ

Öte yandan, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Ulu Caminin giriş kapısına Diyanet İşleri Başkanlığınca geçen yıl konulan bilgilendirme panosuna Türkçe, Arapça, İngilizce ve Rusça olmak üzere 4 dilde bilgilendirme afişi asılmıştı.

Kürtçe seçeneğinin yer almaması dolayısıyla siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından gelen tepkiler ve yapılan açıklamaların ardından panoya Kürtçe ve Zazaca dilleri de eklenmişti.

Whatsapp Image 2023 12 09 At 11.12.51

Editör: Özgür Ayaydın