Özgür Ayaydın

Diyarbakır’da 2007 yılına kadar 10 bin nüfusa sahip olan Bağar ilçesindeki Bağcılar Mahallesinde aradan geçen 17 yılda imar alanlarının açılmasıyla hızla yapılaşma gerçekleşti.

Bu sayede hızla göç alan Bağcılar Mahallesinin nüfusu bugün 200 bine yaklaştı.

4321

109 BİN SEÇMEN OY KULLANACAK

31 Mart 2024 günü yerel seçimde belediye başkanları ve encümenlerin yanı sıra mahalle muhtarı da seçilecek.

Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi

Arasında Bayburt, Gümüşhane, Şırnak, Tunceli, Ardahan, Artvin ve Kilis’in de yer aldığı 30 il merkezinde belediye başkanlığı için kullanılacak oy sayısı Bağcılar Mahallesindekinden daha az. 

Hatta Bağcılar’daki seçmen sayısı bir kaç il merkezinin 2 katından daha fazla.

Bazi illlerde belediye başkanlığı için 30-40 bin oy kullanılacak. Oysa bu mahallede 109 bin seçmen mahalle muhtarı için oy kullanacak.

''130 BİN OY PUSULASI BASTIRACAĞIM''

Bağcılar Mahalle Muhtarı Şehmus Şirdenli, seçmen sayısının yüksek oluşu dolayısıyla muhtarlık seçim çalışması yürütmenin çok zor ve yüksek maliyetli olduğunu söyledi.

18 okulda yaklaşık 300 sandıkta mahalledeki seçmenlerin oy kullanmasının zorluğuna işaret eden Şirdenli, şöyle dedi:

‘’Mahalle muhtarlığı seçimi için yüksek seçim kurulu oy pusulası vermiyor. Her aday kendi cebinden oy pusulası bastırıyor. 109 bin seçmen var, 130 bin pusula bastırmam gerekiyor. Çünkü yıpranma ve çalınma ihtimali dolayısıyla fazla basacağız. Bizim mahallede her muhtar adayının diğer giderlerle  yaklaşık 100 bin TL masrafı olacak.’'

Diyarbakır'da Bu Mahalle

''EN BÜYÜK İHTİYAÇ HASTANE''

Bağlar İlçesinde hastane bulunmadığını, bu nedenle hastaların tedavi için Yenişehir ve Kayapınar ilçelerindeki hastanelerine gitmek zorunda kaldığını işaret eden Şirdenli: ‘’Tek isteğim bu dönem Bağcılar Mahallesinde Bağlar ilçesine hizmet sunacak hastane yapımını gerçekleşmesine vesile olmaktır. Tüm siyasi ve kurum yöneticilerinden hastane talep ediyorum.’’ dedi.

Editör: Özgür Ayaydın