Ferit Aslan

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde “Hendek-Barikat” operasyonlarından sonra TOKİ tarafından yapılan ve değeri milyonları bulan işyerleri korumadığı için adeta harabeye döndü.

-103Sur ilçesinde Fatih Paşa Mahallesinde Kurşunlu Camii bölgesinde TOKİ tarafından yapılan ve bir kısmı açık artırma usulü ile satılan işyerlerinden satılamayan yaklaşık 30 işyeri ve konuttan bazıları daha satılmadan yıkılmaya adeta yüz tuttu. CEGA Medyanın 1 ay önce gündeme getirdiği haberden sonra, söz konusu işyerleri ile ilgili önlem alınmadığı bir kez daha ortaya çıktı.

-104İşyerlerinin yanındaki otel hizmete girerken, her gün binlerce insanın yanından geçip gittiği aynı sıra üzerinde bulunan işyerlerinin camlarının kırıldığı, kapılarının söküldüğü ve içlerinin ise metruk bir alanı anımsattığı görüldü.

Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti

-105Satılmayan ve fiyatları milyonlar olan söz konusu işyerlerinin neden korunamadığı ile ilgili soruya yanıt bulunmazken, yetkililer, Sur bölgesindeki işyerleri ve konutları 2019’dan beri ihale ile satılmak istenmesine rağmen deprem gibi olayların bu süreci engellediğini söyledi.

-106Yetkililer, söz konusu dükkanların, iç sıvası ve dizaynı yapılmadan satışa çıkarıldığını, satılamayan bu işyerlerinin korunamamasından kendilerinin de rahatsız olduğunu söylemekle yetindiler.

-107

Editör: Ferit Aslan