Aziz FİDANCI 

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Atınay Mücevherat mağazaları, inovasyon ve teknolojiyi bir araya getirerek sayım işlemlerini daha hızlı ve etkili hale getiriyor. RFID olarak adlandırılan radyofrekanslı cihaz, manuel sayımlara son vererek işlemleri yarı yarıya azaltıyor.

Hızlı ve hatasız sayım
Altın mücevherat sektöründe 6 şubesi bulunan, Atınay Mücevherat binlerce ürünü bünyesinde barındırıyor. Eskiden manuel olarak gerçekleştirilen stok sayımları, yeni teknoloji ile daha verimli hale getirildi. Her bir ürünün üzerinde bulunan RFID barkotlar ve içerisindeki çipler, radyofrenkslı cihaz ile iletişim kurarak hızlı ve hatasız sayım sağlıyor.

Anında müdahale
Mağaza çalışanları, bilgisayarlar aracılığıyla bağlanan özel program sayesinde stoklarını, altınları ve ürünlerin fotoğraflarını anlık olarak karşılaştırabiliyor. Radyofrenkslı cihazın LED ekranı üzerinden yapılan sayımların detaylarına ulaşabilen ekip, bu sayede stoktaki eksiklikleri anında tespit edip müdahale edebiliyor.

‘Eskiden manuel sayım çalışıyorduk’
Altınay’ın bu yeni teknolojik uygulaması sayesinde, sayım süreleri yarı yarıya düşerken, mağazalardaki stok takibinin daha hassas bir şekilde gerçekleştirildiği ifade eden  Atınay Mücevherat mağaza yönetici Civan Ay şu bilgileri verdi: ‘Altın mücevherat olarak 6 şubemiz bulunmaktadır. Bu mağazaların her birinde binlerce ürünümüz mevcut. Eskiden sayımlarımız manuel olarak gerçekleşiyordu. Yani  bilgisayarlarda bu programlarda tuttuğumuz stoklarımızı, mağazadaki altınları, üründeki fotoğraflara göre karşılaştırıp sayımlarını gerçekleştiriyorduk. Ama son birkaç yıldır bu RFID dediğimiz radyofrenkanslı cihaz sayesinde ürünlerimizde RFID barkotlarımız var. Ve de içerisinde çipler bulunuyor. Bu çipler, cihaza sinyal göndererek; bilgisayar ile bağladığımız bu programla mağazadaki ürün stoklarının sayımını gerçekleştiriyor. Burada stoklarımızda kaç ürün var görebiliyoruz. Cihazın üzerinde bulunan LED ekrandan kaç ürün saydığımızı görebiliyoruz. Ve aldığı verileri takip edebiliyoruz’ dedi.

“Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız” “Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız”

Bu yenilikçi teknoloji, hem zamandan tasarruf sağlayarak iş süreçlerini hızlandırıyor hem de stok yönetimini daha etkili hale getirerek müşterilere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Editör: Aziz Fidancı