Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde ilk tur sonuçları açıklandı. Kadın adaylardan Sera Bucak, 4 bin 875 oy alarak en yakın rakibi Gülşen Özer’e bin 724 oy fark attı. Erkek adaylar arasında ise Garip Kandemir ve Doğan Hatun ikinci tura kalmak için yarıştı. Doğan Hatun, 4 bin 294 oy alarak Kandemir’i 2 bin 65 oy farkla geride bıraktı. Peki, Doğan Hatun kimdir? İşte, Doğan Hatun’un hayatı ve biyografisi…

DOĞAN HATUN KİMDİR?

Doğan Hatun, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde doğdu. Maden mühendisliği eğitimi aldı. 2016-2023 yılları arasında Maden Mühendisleri Odası eş başkanlığı görevini yürüttü. Bu süreçte, Diyarbakır’daki karayolları arazisindeki yeşil alanın yapılaşmaya açılması ile ilgili yaptığı basın açıklaması nedeniyle TCK 301 maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Ancak, Hatun bu dava sonucunda beraat etti.
Hatun, aynı zamanda 2018-2022 yılları arasında TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreterliği yaptı.

Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ? Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ?

Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcülüğü, Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Kurulu üyeliği gibi çeşitli sivil toplum örgütlerinde de aktif rol aldı.

6 Şubat 2023’te Diyarbakır’da meydana gelen depremde, Platformun kriz masası sözcüsü olarak çalıştı.

Editör: Ayşegül Yaşar