Diyarbakır’daki sağlıkçılar: Tüccar değil, hekimiz Diyarbakır’daki sağlıkçılar: Tüccar değil, hekimiz

Ferit Aslan

Diyarbakır’da, iki hastanede bulunan 4 Kulak Burun Boğaz uzmanını yürütülen soruşturmayı gerekçe göstererek sürgün edildi. Sürgün ile sadece 1 KBB uzmanı kalınca randevu almak zorlaştı.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki KBB uzmanları ve Sağlık müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri arasındaki, “Estetik savaşı” 4 KBB uzmanının başka illere sürgünü ile sonuçlandı. 

Whats App Image 2021 06 25 At 12.52.11 1

Daha önce Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekimlik yapan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel sekreteri Dr. Süleyman Öden, KBB ve plastik cerrahları, “Sadece estetik ameliyatı yapmak” ve hastalardan elden para almak ile suçlayıp haklarında soruşturma açtırmıştı. 

DOKTORLARI SUÇLADI, KENDİSİ YAPTIRDIĞI İDDİA EDİLDİ

Bu soruşturmalar sürürken, o dönemin başhekimi Dr. Öden’in bir yakınına estetik ameliyatı yaptırıldığı 5 bin lira vezneye ödememesi için sistem üzerinde ameliyatın kodunu değiştirerek normal ameliyat gibi gösterdiğine dair belgeler kamuoyuna yansımıştı. Yayınlanan haberden dolayı 16 yıllık işçiyi sorumlu tutan Dr. Öden, daha sonra onun işine son verdirtmişti. 

Diyarbakır Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu ve şu anda Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olan Dr. Süleyman Öden’in başlattığı soruşturma kapsamında Eylül ayında Sağlık bakanlığından 2 müfettiş Diyarbakır’a gelmiş ve soruşturma yürütmüştü. 

Ameliyat Oncesi DonemSoruşturma sonucunda, Diyarbakır Selahaddin Eyyubi ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli 4 KBB uzmanı başka illere sürgün edildi. Doktorların sözleşmelerinin iptal edilip devlet memuru statüsüne alındıkları ve Hakkari, Siirt, Ardahan gibi illere atamalarının yapıldığı öğrenildi. 

Diyarbakır dışındaki illere istekleri dışında sürgün edilen 4 KBB uzmanının idare mahkemesinde dava açacakları öğrenildi. 

PLASTİK CERRAH YOK, 1 KBB’Cİ KALDI

Diyarbakır’da daha önce haklarında soruşturma açılan 2 plastik cerrahı istifa etmesi ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde plastik cerrah kalmamıştı. 4 KBB’cinin sürgünü ile birlikte bu kez MRHS sisteminden KBB’den randevu alınan tek hekimin kaldığı, bununda ciddi sıkıntılara yol açtığı belirtildi.

Editör: Ferit Aslan