1665 yılında Fransa’da kurulan 75 ülkede, 170 binin üzerinde çalışanı ile faaliyet gösteren dünya markası Saint-Gobain, Diyarbakır’da üretim tesisi kuruyor.

Bu amaçla Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen 25 bin metrekare alanda yaklaşık 8 ay önce inşaata başlayan Saint-Gobain Grubu markalarından Weber, yapı malzemeleri üreteceği tesis çok sayıda kişiye de istihdam sağlayacak.

Whatsapp Image 2024 02 22 At 20.16.45

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

250 FİRMA SIRA BEKLİYOR

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, 5 etaptan oluşan Diyarbakır OSB’nin 1161 hektar büyüklüğünde olduğunu anımsattı.

4 etapta tahsis yapılan 390 firmadan 280’inin üretimde bulunduğunu vurgulayan Fidan, "Diyarbakır OSB’nin doluluk oranı yüzde 95’e ulaştı. 2024 yılı itibariyle istihdam sayısında 20 bine ulaştık. 5. etaptakilerinde devreye girmesiyle gelecek yıl sonu 35 bin çalışanımız olacak. 250 firma fabrika kurmak için sırada bekliyor.’' dedi.

Osb Fidan

DÜNYA FİRMALARI DİYARBAKIR'A İLGİLİ

Diyarbakır’ın yatırım açısından büyük fırsatlar sunduğunu bu nedenle artık uluslararası firmaların da gündeminde yer aldığını vurgulayan Fidan, ‘’360 yıllık geçmişe sahip Saint-Gobain Weber’in yatırım için Diyarbakır’ı tercih etmesi bunun örneğidir. Artık uluslararası başka firmalarda yönünü Diyarbakır’a çevirmiş durumda. Geçen ay İran’dan bir firma’da gelip bizden fabrika kurmak için arsa talebinde bulundu. ’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Özgür Ayaydın