Diyarbakır’da, hastanenin katlarında yeni yapılan odalara SES’ten tepki eldi. Hastane yetkilileri ise, ihtiyaç nedeniyle her katta 4 oda oluşturulduğunu ve bunun bina için risk oluşturacak şekilde yük bindirmediğini söyledi. 

F-aACJVa0AAhyMy

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 4 katında yeni odalar oluşturmak için inşaat çalışması başlarken, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), yaşanan deprem üzerinde inşaat çalışmasına tepki gösterdi. 

F-aACvQawAAy3fe

SES Diyarbakır Şubesinin sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda, “Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 10. kattan 7. kata kadar fayanstan başlayıp asma tavana kadar duvar örülerek odalar yapılıyor. İnşaat yapımında bilimselden uzaklaşmak 6 Şubat depreminde ders çıkarmamaktır.  @Diyarsaglik eğer bilmiyorsanız @imo_amed danışınız” mesajı paylaşıldı. 

533298Image1

CEGA Medyanın konuştuğu hastane yetkililer ise, daha önceki yıllarda ihtiyaç nedeniyle 4-5 katta yaptıkları işlemin aynısının yapıldığını söylediler. Yetkililer, katlara yoğun bakım, laboratuvar gibi servisteki hastaların aşağı katlara inmesini önleyecek birimler yapıldığından doktor ve hemşire dinlenme odalarının kalmadığını söyledi. 

''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

Yaptıkları inşaatta hafif olan tuğlalar ve hastanenin taşıyıcı kolanlarına yük bindirmeyecek, risk taşımayacak malzemeler kullandıkların söyleyen yetkililer, bununda mühendis ve uzmanların denetiminde yapıldığını söyledi. 

Editör: Ferit Aslan