Ferit Aslan

Diyarbakır’da, DİSKİ’nin yenileyeceği kanalizasyon çalışması için kentin önemli bulvarlarından olan Fırat Bulvarının bir kısmı trafiğe kapatıldı. 

-448Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan ve Kayapınar’daki trafik akışının önemli bir kısmını taşıyan Fırat Bulvarının bir şeridi bugün sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Fırat Bulvarının Polatlar ve Park Orman kavşağındaki arasındaki kısmı trafiğe kapatılırken, geliş-gidiş trafik akışı tek şeritten verilmeye başlandı. 

-449Vatandaşlar, kış mevsiminde böyle bir çalışmanın yapılmasından rahatsız olurken, “Diyarbakır’da bir damla yağmur yağınca trafik zaten arap saçına dönüyor. Neden zamanında burada çalışma yapılmadı” diye tepik gösterdi. 

-450DİSKİ yetkilileri ise, Fırat Bulvarındaki söz konusu kanalizasyon şebekesinin ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olduğunu, sağanak yağışlarda sıkıntı yaşanmaması ve yolun çevresindeki binaların bodrum katlarına su baskını gerçekleşmemesi için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. 

-451Çalışmanın ne kadar süreceği ve yolunu ne zaman trafiğe açılacağı konusunda bilgi verilmedi. Özellikle bulvar üzerinde bulunan özel hastaneye giden vatandaşlar yapılan çalışmanın bir an evvel bitirilmesini istedi. 

Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı

Editör: Ferit Aslan