Özgür Ayaydın

Meşhur pirinci, kengeri ve domatesi başta olmak üzere yetişmesine vesile olduğu çeşitli ürünleri yöre halkına ikram eden Karacadağ, aynı zamanda yüzyıllardır Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’ya kışın geldiğini zirvesine düşen ilk karla da gösterir.

Karacadağ'ın sebep olduğu çetin kış koşullarının zorluğu, en güzel şekilde Ahmet Arif'in ''Diyarbakır Kalesinden Notlar ve Adiloş Bebe'' şiirinde ifade edilirken, Arif 'in mısraları sayesinde hiç burayı görmemiş insanlar da aşırı soğuk ve tipi de çekilen eziyeti anlar hatta hayalinde yaşar.

Kışı bekleyen bölge insanına Karacadağ'a mevsimin ilk karı düştüğü bilgisi bugün ajansların sunduğu haber aracılığıyla ulaştı. Gece başlayan yağış sayesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek kayak merkezi olan Karacadağ'ın zirvesi beyaza büründü.

dyb2-2

Kar kalınlığının yer yer 10 santimetreyi bulduğu Karacadağ Kayak Merkezi'ne ulaşımın sağlandığı yolda görüş mesafesi de düştü.

Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı

Kayak merkezinin sorumlusu Yavuz Orhan, kar yağışının artmasını beklediklerini ve güzel bir sezon geçirmeyi istediklerini söyledi.

Editör: Özgür Ayaydın